Tuesday, April 27, 2010

aku dia mereka funfair dan futsal

FUNfair yang sangat mahal.

soon , radio riot photographer :)
mula pergi rumah gen bajet nak buat cupcakes mcm tu then malam nak keluar dgn dibam , tp plan bertukar apabila ayah dibam masuk hospital and aku pergi ke funfair bersama mereka .bumper car terbaik
comel kan dia? haha . kechek equals to adorable

sekilau corner dan movie.
masa tu dah habis kat funfair pg makan and minum semua . jumpa nad kat situ jugak , hee.and then amik gamba kechek serbagini rupa . haha.

futsal dan kelemahan aku.

shafiq aiman bin rosli , ini kelemahan aku . masa mula mula sampai tempat futsal ni tak expect pun jumpa sapa sapa sebab tak lah ramai sgt pun , rupanya ramai pula org yg kenal kat situ , and tu tempat nik selalu main futsal. so yeah. masa mazzie and i wanted to go to the toilet. nampak dah kelibat dia ni , tp buat tak tahu je , after that keluar tengok dia pakai jersey puth no 8. kaka. awww. masa tengah duduk tu , everyhting mcm rewind and i remembered every single minit with him . seriously . dia kelemahan aku , aku pun amik lah gambar dia , bg aku shafiq tetap sama cuma dia dah lain,.cakap kat amin, amin pulak kat aku yang aku suka kat dia. haha . hello? bg salam dulu sebelum cakap .

shafiq, if you are reading this . seeing you really reminds me of our past , i couple dgn u paling lama 4 bulan lah doh , yg lain sekejap je and ada yg main main pun . i rindu you serious , biarlah. sekarang hidup [un dah lain lain , lets just pretend we never knew each other.

Monday, April 26, 2010

notes and notice .

welcome nazlia to kuantan :)

ahad: petang tu pg amik miza then amik nazlia untuk suprisekan beeha :)

sampai sampai je rumah beeha , beeha tak mandi lagi , then baju tipis nya , haha kitorg pun tak tahu nak pergi mana last last pergi round satu kuantan and pg mega ,ecm then makan kat benteng.and semalam dah baik dgn hendry balik .

isnin: gambang waterpark then ecm makan malam :) cheese tart nazlia sgt sedap , biskut beeha dapat sambutan hangat , kawan kakak aku order 9 , haha . then dekat gambang geng kura kura dan adik kak su , kitorg tiba tiba rapat mcm dah kenal 10 tahun padahal baru je kenal haha . best sgt best .

malam: jemput kak cyla kat terminal dia dgn kawan nya yg sgt peramah :) rindu nak jumpa kak cyla dah terubat rindu nak lepak dgn dia belum terubat . rilex rilex ada berapa hari lagi.


esok: beeha dgn nazlia akan balik kl untuk reunion mereka on 30th ni ,
aku esok buat cupcakes dgn mazzie :)



photo's coming soon

meanwhile aku sgt busy hujung bulan april ni -_- pening pening.

30th ni teater pg tngok kak meeza :) wuhuuu . aza, konfirmkan cepat tau.
next month, lagi busy . hehe , kak cyla's semester break , kak sue's wedding, johanians full show , amik t-shirt greenade kat adik , ejat belanja . hahaha . results UPU keluar ,

and sekarang : aku rindu kak aten ;'(

Extravaganza part three

habis bbq shoot pg tc pula hantar tikah kat sana and experimental with bubble :)

tc ramai orang mcm semut . ular pun banyak hehehe , kebetulan jumpa ayeh jugak kat situ. tp ada 4 orang yg menarik perhatian kiktorg , diorg lelaki tp berpeluk seiring mcm bestfriends or more to gay? haha tp mereka not bad and nampak mcm casanova so tak mungking la buat perbuatan luar tabii seperti itu, hahaini lah mereka beeha slumber je mintak nak amik gamba . haha.kita akhiri malam di tc dgn gambar kanak kanak riang ini, manja dan comel :)

more photo's : facebook-sharifah nordiana syed shaikh

Extravaganza part two


lepas ECM , barbeque time :)
place: mazzie's crib at tok sira .
thanks for the invatation gen .

otw ke tok sira... video
hahaha, then sedar sedar je da sampai.

sian asha , dia tak tahu nak buat rambut dia mcm mana , sebab kena tegur rambut mcm Lion king , haha , pecah perut gelak time ni and mcm mcm sgt dah terkeluar , hahah
kalau time makan je semua lajuu , hehe
. makan makan. silatengah tengah makan ada benda ni , so aku pun guna ilmu aku td untuk mengahsikan photo ini :)
ada lagi tapi tengok kat facebook yeaaza aza , kau kena berani , sporting pun untuk tampilkn diri , haha ;)

Extravaganza part one

after photography class , straight away pergi ambil mereka dekat mega
diorang kata macam naik roller coaster , haha aku pun tak tahu lah roller, tp coaster celah mana it was fun surely. :)
memperkenalkan family (lakonan semata mata)
ini maknya dan dadynya , haha .


ini anak anak mereka . haha , banyak ni . semua pelik ,
dari kiri : asha,azmira , bee , mija ,aza dan myra.

anak anak semua dibawa ke east coast mall haha :)
awww , sgt rindu moment moment ni . seriously , dari kiri : aini,azmira,mira, tikah, min,aza, beeha,miza,diana dan asha . oh and thanks wawan sebab ambil gamba ni :)

canon pengukir cahaya

maksud photografi ialah : Melukis cahaya :)
i attended cannon pengukir cahaya basic photography class , it was fun . sekarang baru saya faham apa fungsi camera , maksud sebenar , kegunaan cuma teknik dan bakat je perlu diasah sedikit, untuk itu saya perlukan tunjuk ajar dari arab . hehe
ini cikgu Z ,
seriously dia sgt kelakar and when he teach,its easy for me to understand . tak sabar nak tunggu kelas dpp nanti , im in this class with nina :)

walaupun kelas tu untuk begginers macam kami and we did some practical sekitar bangunan tu but ada jugak pakcik pakcik yg dah katam amik kelas tu . haha

bapak nina amik gamba ni , ;) ada banyak lagi tengok kat facebook lah eh .
pg kat fb badge sebelah ni and click kat album oh and type ''pengukir cahaya'' kat search name tu , insyallah ada byk lagi gambar .
mendalami photography dgn penuh minat dan masih belajar .
video

Friday, April 23, 2010

mawar khayalan.

nak tahu kenapa saya pilih bunga mawar? sebab lagu ni dulu zaman zaman koya cerita KAMI tu ,and zaman indie baru nak popular kat tanah air kita malaysia.bukan apa.. rindu zaman dulu , masa bergerak cepat cepat sgt , nak mintak slowkan pun tak boleh . yup ini laila's lounge. dulu soundtrack KAMI, indie sekarang dah semakin banyak dan meluas , walaupun agak lambat ,tp penerimaannya agak baik, tak salah suport music local, sebabkan lagu ni , saya pilih mawar .

youth music scene 2010


:)




there's more nanti .

mawar seorang yang cintakan kanak kanak


ceh tajuk je dah dramatik gila kan , hahaha .kat atas ni arfan , comel kan?

dan tak berapa nak sebenarnya

video

hujung hujung kantoi , sengal . sumbang -_-

a conversation with adik .

"kakak, do you think that girls who ask guys out are worhtless?''
''eh, what do you mean sayang?''
''maksud adik, orang cakap yang girls yang mintak couple dgn guys ni mcm tak ada harga diri lah ''
''who said so adik?, tak salah mencuba , or at least ask a guy out , you know populariti lelaki sekarang ni makin kurang so yeah , gotta work for it . lagi pun like you said zaman dah modern''
and he replied
''dunia dah maju ''
oh and sekarang ni kan? dah tak kisah kalau timba cari perigi or perigi cari timba , or apa apa.
bukankah lebih baik kalau perempuan mengorat lelaki daripada perempuan mengorat perempuan? renung renungkan lah .

my brain.

otak aku , dicemari dengan

aza kata , otak aku penuh dgn dia , otak dia damage dgn dota . sekian

Saturday, April 17, 2010

kalau aku diberi peluang.

jadi budak ni.

yg terima anugerah tu ,aku akan , lebih memberi perhatian kepada pelajaran. aku akan suruh diana tunggu aku habis spm , aku akan sentiasa buat dia senyum , aku takkan hilangkan diri ,aku takkan dota selagi aku tak habis spm. aku takkan buat diana tertunggu tunggu, aku akan tetap jadi diri aku , aku takkan kecewakan diana, aku takkan biarkan dia sendirian, aku takkan kecewakan dia , aku nak jadi terbaik untuk dia , aku takkan pernah bezakan dia dengan orang lain dgn dia , aku takkan suruh dia ubah diri dia , aku akan sayang diri kerana diri dia sendiri aku akan selalu dengar cakap dia , aku akan ingtkan dia pertama kali kita jumpa.
itu semua KALAU aku yang jadi dia , kalau aku jadi dia aku nak jadi yang terbaik .walaupun aku dgn dia tak ada apa apa , aku pun tak harap apa apa , cuma kadang kadang teringat kat dia . walaupun aku anggap dia tak kurang mcm budak budak.dia seorang yang biasa je , sama mcm aku, tak kaya tak susah . tak banyak cakap tp cakap jugak . tak bodoh pun sederhana bijak . tinggi pun , tak putih melepak dan tak gelap . cukup sederhana diri dia. dia pakai cermin mata , tp kadang kadang tak , dia ikut mood tak dia biasa je,dia tak perlu buat banyak benda untuk tarik perhatian orang , dia cuma perlu senyum je , sbb senyuman dia tu , buat aku tak tido malam . haha, kadang kadang malas nak cakap pasal dia , tp waktu dia muncul teruja. kadang kadang cuba biarkan je , tp kadang kadang manusia kan , selalu tertanya tanya .

tu la , jika aku diberi peluang. aku nak jadi dia ,ini semua bermula dgn memory card aku yg hilang.

ini kehidupan , kita terima.

kalau dah tertulis dalam hidup ni hari hari yang kita jalani , kalau dah tuhan tentukan mcm tu , macam tu lah. semua hak masing masing . kata kakak , kalau nak bagi semua org puas hati sampai bila?

''kau jaga hal kau , sudah. nak jaga hal orang pahal?nak buat novel ke, nak buat pedoman hidup?''

yess , ada betul jugak apa yang kakak aku cakap. kalau kau tak pernah bersyukur dan puas dgn hidup kau , janganlah suruh orang puaskan hati kau. hak dan kehendak ada kat atas diri masing masing. bukan nya kita tentukan , tuhan yang tentukan . mana boleh lawan kehendak tuhan?
aku pun tahu je kehidupan semua orang tak sama , tak ada yang sempurna , kan aku dah cakap , jangan bicara perihal sempurna dgn aku , kaki aku masih berpijak di bumi ni. selama aku hidup, aku tak pernah jump into conclusion and mengatakan sekian sekian tentang diri seseorang tu , kalau pernah aku mintak maaf , sbb aku pun manusia tak sempurna.tapi belum pernah berkait dgn kau .hidup aku hidup aku, apa yang aku buat . life aku . let me be just as frank as you do.

first, those words that came out from your mouth reflects yourself , for instants everybody knows you got serious problem.
second,people always have to do more , and you care less. what have you acomplished from making people feel bad about themselves?im sure happy bukan . sebab apa sebab finally you get to see that your life is better enough.
third, realising is your worst nightmare. take just one minute to realize that , everything around you is always have been the way it is . people have silly problems, serious problems and such other erotic problem . being just the way you are couldnt hepl much.

ingt yeah , lets just have peace in ourlife .
baca blog kakak aku tertarik dgn ayat tu, apa pun yg kita buat apa pun yang orang ckp .biarkan sebab apa bukan diorg yang jaga kita dari kecik , makan pun bukan diorg yang suapkan, duit pun bukan diorang bekalkan.

oh , and apa yang diatas ni bukan ditujukan kepada siapa siapa cuma renung renungan dah muhasabah diri aja. so lets just cut the crap and be happy with our life .

rawrr means i love you in dinosaur language


rawwrrr ;p

what a brilliant question

"eh umi kenapa dia masak ketam hidup hidup?
ketam tak payah sembelih eh ?"



haha, ni aku gelak kat diri aku balik sorang sorang , tengak tengok program masak masak kat tv dgn umi , boleh tanya pulak soalan ni? budak 18 tahun punya soalan. agaknya da sumbat sgt sebab pecah record sehari duduk kat rumah . hahaha



jadi kepada pembaca diluar sana , jangan tanya soalan sebergini ye kepada ibu anda . tak pasal pasal dapat hadiri ceramah kempen kesedaran percuma :)

Thursday, April 15, 2010

masa depan.

yeap, sekarang masih aku tunggu, tunggu dan bersedia , bagi aku tak payah gelabah , yea semua org ada masalah. tp aku malas nak ckp banyak , walaupun aku kadang kadang byk cakap. tapi kali ni lain. masa ? kat mana mana pun kita tetap membazir masa . duit? kat semua tempat pun nak pakai duit. jimat? wajib. semua sama , tak berbeza. kehidupan pun tak semua senang . seriously. taknak cakap dan membebel dah lepas ni , kadang kadang kita kena belagak sombong sebab kalau tak. ada yg ambil kesempatan or pijak kepala. kadang kadang kita kena terima lepas tu tolak ansur, sesetangah perihal kena redha. tapi tu lah . semua kata kata je , diri kita yang cakap akhirnya tak ada siapa kisah . yea ? aku tahu aku banyak cakap je sebelum ni , tapi tak buat apa apa . yea, aku tahu aku tak sebijak yang lain , semua pun takkan sempurna , jangan bicara perihal sempurna dgn aku? nampak tenang dan diam , yea sebab aku rasa tu yang terbaik . tak payah susah susah ,aku bukan budak sekolah dah , makin tua lah.yang penting aku tahu diri aku , maaf kalau ada yang siapa siapa tak suka.masing masing ada keburukan dan kebaikan .

dengar lagu ni .


movie?



mcm best kan? trailer dia je lah. ok ok je . tak reti nak ckp mcm mana -_-

Wednesday, April 14, 2010

Tuesday, April 13, 2010

nothings gonna change my world


john lennon
inspires me ,

what makes me smile



these moment , it would be better if , sis cyla , and others ada jugak. :)