Sunday, September 27, 2009

story

haha, a day at gambang sgt best,jerit sana jerit sini.
cuci mate skali en?haha byk la jugak,org yg kenal pun ada jugak.

on and and life guard kat sana tak ingt kami oh,
ade sorg yg comel tu, aza usha untuk myra(katenyer!) ,haha.

haha mase slide tu mmg semua lah kitorg naik, 2 kali kot, dah la penat nak mendaki gunung dulu sebelum sampai tp takpa best je :)
sampai pening2 kepala dgn panas nye,
org pula 'stupid' kami letak pelampung kami je die main curik2 an.
sakai jew,haha, ramai sgt org ,serabut rasa,kat ombak tu la rasanya best, aku ta naik pelampung pun sbb satu satunye lalats yg pandai berenang .GAGAHAHA,
jadi lifeguard untuk lalats jap. tp aku admit towards the end agak penat and semput and penat
so terlemas ah jugak sikit2. haha, arghh sgt ramai org kat situ,
semua nak ngorat miza,yg lain pun ade gak org nak ngorat maklum la
macam kami je yg hot kat situ.haha,lelaki2 kat situ plak , ntah la, kalau handsome2,tp kalau buruk tu, haha fikir sendiri la,
oh and lupa nak cite, ada pulak la org buat projek! grr sempat lg. haih.skip skip
btw,
makan pun tak kat sana sbb mahal, and duit raya kami semua dah habis -.-
sedar2 je dah pukul 7 ,haha kami keluar last skali balik lah penat sgt.

first na g open house umah tyra tp dah habis..sedih je, haha,
then pakai serbu je umah syaq,dgn segan nye kami balik haha,
then anta balik,anta aza then nazy,then miza,the me .

i have to come home early sbb 830 ejat amik, pg lepak2 jap.
tnga lalu tu nampak nazy g public phone haha. kantoi jew,skali call nazy dalam keta, and nazy cakap die nak g uitm nak lepak ngn kak cyla dan myra,(oh pegi makan eyk?)

ejat is going back to unitar today, haha, mcm bengong je round satu kuantan tp die takda lesen haha.btw borak pasal2 ape ape tah, omg, hot la kawan u ejat, bak dtg sorg! huu -_-
then die hantar balik dalam kul 9 lebey camtu,
myra texted : rupanya ade udang di sebalik batu, haha
bukan tak nak ckpn kat korg tp die tu kawan je maa :)
heehee, balik tu reply msg aza ajak g cc ,
then im off to bed sgt penat.

today, d cc, penat, and nak off dah. huhu
a week of hell of a fun :)

back to school tommorrow -.-
current mood:takut dapat result :(

gambang here we come

lalats-gambang-waterpark one word! FUN

best day of hari raya

lalats came to my house :).
nazy and myra antara org yg terawal kot.
nazy lg best kul 12 terus time2 org tngah masak and mandi
lalats untuk raya hanya 6 org jew. sedih 4 org berada di luar kota,tidak mengapa kami faham.
missing: beeha,elisa,byer dan syaq

then: nik ,his bro and boboy came (umi suka sgt!)haha

then: ejat,ady,arid(miza??)haha came. haha,diorg malu2 kucing gahaha

lama jugak la .lepak2 borak2 gelak2 sbb da lame ta jumpe semua
lame sikit sutey dtg, haha sutey kena tahan kami ta bg die balik
so lepas ni ingt nak gerak g umah syaq tpo die tak ada lak
so kami ke rumah sutey :)



trust me kami byk gelak okay.miza lak ade sorg ni berkenan kat die. haha
nik pulak adik die minta nazyrah,.lepas kejadian tu kami gerak ke rumah aza pula :)
umah die tu kami dah kenyang tp sumbat jugak popia dan karipap best best :)
ada baby ainur, haha emm then kat situ la kitorg plan macam2 na g gmbang semua. haha,


sedap an? thanks aza :)
then pg mega jap merayap,
after that,pergi rumah qurat untuk beraya juga,balik tu kitorg kenen2 kan aza dgn tut tut.haha

balik umah terbongkang tido penat!

day five of: hari raya

yg ni best :)
mula2 suposedly pg rumah cikgu harti tp hmm dan janji dgn min

haha pagi2 text dgn aza mcm mane.then dah set pukul 2 lebey camtu gerak g rumah min :)
haha best mak die masak lontong and mee. kuih umah kau best la min.hehe
beraya time tu ade me,aza,min,asha and wawan.
kat umah min ade boyfriend saya , IMAN :) comel je
bagi isa rubics cube.and suruh die blaja buat

beraya punya beraya ,eddie dan kwan2 nya dtg so then gerak g umah wawan,
wawan kan jahat! ahaha
die buat air sarsi tp lepas tu euww! ,malas nak cite haha tp klaka sgt2!
then wawan bawak kereta pg umah syahmie,ade omar.. klaka.
syahmi sgt comel and kitorg bergelak ketawa ,lama da ta jumpa diorg.
balik aman amik dgn kereta jugak.

gamba mcm tak ada,sbb xda camera.
then malam ke ecm,
that's when sumting happen and you guys dont have to know .hehe

day four of: hari raya

oh hari rabu ni : mood tiba2 nak pakai kebaya so

pagi2:rumah mak de kat balok,
the rumah abg die,kat balok jugak
tngok pantai mcm gila best and release tention ,yela kan mcm almost happy dah holidays,

then plan nak stay dgn nana untuk ke tc dan lepak, but then tak jadi duk la rumah men basikal
again jumpa nik i repeat jumpa nik lagi
haha gadoh ngn die best :)

malam order mcd lagi lah kan.
makan2 tngok tv and tunggu sampai tngah malam sbb nana semua nak balik dah.sedih je tah bila dapat jumpa balik,banyak borak ngn nana pasal study,boys haha mcm2
then gen came ! :) but unfotunately i kena blik awal so balik awal and tido

penat but fun

Saturday, September 26, 2009

day three of: hari raya

day three: gen came to my housee..then cousins yg lain dtg..
ptg pg beraya kat rumah aunty maimun pulak

texted ady.
texted aza sbb rindu

balik tu umi suruh siap2 nak pergi rumah mak gi
jumpa nik kat persimpangan hidup .lol

then,balik rumah singgah rumah tokcik, ada bbq .haha best.
cusons dri johor , skali eh terkejut sbb da lame tak jumpa yut,anak mak yio yg dah besar tu.

balik rumah tido mengantok -.-

day two of : hari raya

raya kedua : movieeeeeess all day long dgn nana. angus,thongs and perfect snogging,27 dresses,wild child ,house bunny,
then malam : after g jalan2 satu kuantan shoot to tc

makan mcd yg kami dah lame mengidam :)before that amin came with his cousin and lia.haha
after that penat balik . makan ice cream :)

Sunday, September 20, 2009

day one of : Hari Raya

first thing when i woke up: one text msg from yun

happy eid sayang :)
yun tau x.yg he made me smile mcm org gila.haha, ily bestfriend
i was so sight up, and wke up early. haha
tlg umi dan kakak ku.gosok baju then terus ke kubur



first destination: rumah tokcik

sgt meriah. ramai cousin dan sedara mara dara dura semua lah :)
i like the wonderfull coments they give.ok here's the thing.
taun ni semua org balik oh , mcm semua org ada. kak nai yg dari canada tu pun balik jugak
and she brought back a lot of candy haha gile best, kat umah tokcik penuh sgt,
ada family aunty chon,enda wa,mak yi,makcik ja,amie hud,amie hussien,amie wie,semua la ada.
pictures hmm mc bisa lah xdpat nak diambil, abg fir pulak ta bawak camera canon die,yg
bawak camera mcm mine is amie hud,sedih je tngok sbb mine rosak huhu
tngah tunggu pictures from enda wa dari facebook, semua aunty2 ade facebook weh! rock tu,
kak ema pun ada. taun ni banyak budak2, yg dah beranak pinak semua la,
kak long lina ngn kak julie berborak pasal spm best,ayah ngah tanya pasal pancagaram
makan makan je amir lalu,haha phone kau same ngn phone aku weh,budak ni dari kecik aku rapat ngn die, skarang dah besar panjang ,cik pin plak dah pandai isap rokok eyy?
rindu lah kat muka muka diorg nie.bila dah jumpa baru best.
example:
-diana ke ni??lain dah die
-tu la ,da besar dah,makin lawa
-kurus dah die
what i dont like is
-trial spm dpt brape?
-spm eh taun ni.good luck
-tak dapat dah nak bg duit raya.
LOL



second destination: rumah aunty sarah
kak ina,kak fasya ,hafizool,faiz,abg iwan,abg harry semua ada
what a happy family, fizool comel gila and my momasyik puji faiz
cakap yg faiz ni pale white mcm edward -.-umi yg obssesed smpai ank rg pun jadi



third: rumah gen :)


cousins best ever

then they came to my house.
oh oh and , ady call sbb dia dtg bukit sekilau beraya
but i was not there tp die ajak g umah die haha.
ady baik walaupun kitorg baru kenal
raya mcm biasa lah makan byk.minum byk.cakap banyak
rindu my cousins,and i get the chance to lepak with them
but i tak dpt amik byk gmba because my camera is not with me.
malam lgi best,later i update when my cousin uploaded the photos.
btw , amin comel gila!baju melayu kuning :)

malam punye photoshoot. hahah, soorry im a bad photographer.

last day of ramadhan

the last day,
while i was busy tido,kemas sane2 kemas sini then mazzie texted me
M:hey jom lepak.
i macam huhu tak ada org nak hantar.
then xpe lah lepak je lah kat rumah sampai petang,tibe2
M:u wanna come buka puasa with me at padang?
so i'd figure out must be fun kan.
dgn kota bag izwan rasul dan kawan kawannya.
the evening was nice. huhu
btw masa lepak tu
this one guy,kawan abg manami la agaknye tu kot
mazzie noticed mcm taylor lautner!
haha x boleh bla kan? but comel.
lepas lepas makan semua
balik sebab esok raya!HAHA
line telephone busy sbb org hantar msg raya,mintak ampun semua haha
bak kata mat "aku dah bertahun tahun terima msg raya yg sama"haha

old memories :)

Today, a very very weird thing had happen. I don’t know y lah. Smlam tido awal because im dead tired and today mcm hyper semacam.so like I said. I bangun sahur mcm biasa la
Then sahur paling awal rasanya around 4 o’clock mcm tu. Damn my stomach hurts badly weh. Mintak umi ubat semua,then she urut me, then all of a sudden dekat two or tree times masuk toilet. Sakit -.- then tido balik ..i dreamt that…I was married with an American guy.HOT!.haha, in my dream ni mcm sweet sgt. Haha tet! Tak perlu tahu.
Then tngah2 mimpi, my mom woke me up tiba2 and ..’diana,Diana.. bangun.. cepat bangun’ I was like weh kacau org mimpi tol.haha then I tanye kenapa?my mom said ‘jom ,kita pergi beli broadband’then I was like whoa, what the hell.tiba2 weh. Haha then I smiled and siap2.then we wenr to the kedai bla blab la bla. Then I decided,umi tak yah la beli broadband, lagipun Diana nak spm dah.baiknye aku.ahah.then tak kisah la we went home. I tngok tv and lupe yg pagi tadi aza texted me “dian,jum buka puasa ngn min,tiqah ngn kawan min”,so I replied, “oh ok ok,btw smlm aku tido awal ,kul 5 eh kua?ok set.”Then Im like so tak sabra because sgt rindu dgn tiqah. Heheh rindu kau syg.then around 1-3 I melepak dpan tv.men guitar.until lah pukul 4.40,time tu burger baru balik dr
smayang asar.btw today not feeling like texting anyone.haha.ok doing a lot of thingking sampai siap pun last minit.haha btw, I like my eyes today hee and my hair too.best sgt lepak dgn tikah dgn min dgn aza banyak sgt kenangan kitorg dulu,sgt banyak, tiqah skarang dah pakai tudung.kitorg becakap mcm sepuluh tahun dah tak pernah bercakap haha,it was fun tho, semua mcm rindu je dgn diri masing2 . time passes by so fast kan.tak percaya je, kitorg ingt balik mase kecik2 dulu slalu kuar malam2,then buat party kat rumah mama,overnite kat tc, haha mcm2. best sgt,tak pernah rasa happy mcm ni skli.then buka puasa kat taj pun best. Ade epul kawan min,he was cool lah,budak uitm shah alam.
The jalan2 pergi shopping merayap sana merayap sini.then min kena balik kampong dah so kitorg salam ibu,ayah ngn cheche die iman ade jugak sian budak kecik tu, bibir die sakit sbb terjatuh haritu berdarah darah min cite. Then kitorg ckp pasal relationship.me,tiqah and aza wanted a serious and solid relationship ya know.a real one bukan mcm cinta monyet budak2. so mcm2 la discus,then tikah balik, kitorg happy sgt together rindu nak bergelak ketawa mcm dulu.no pictures are taken pon only the prescious memory je kept.tngah2 berjalan and bluetoothing songs with tiqah

One miscall: amy.

Haha, I called him a while ,ye ah lame tak dengar cerita kan, then lepas borak2 continue Bluetooth. After mase kat kedai vinci tu aza tngah tngok kasut then

Incoming call:ady

Haha,cuak doh, I picked up

D:hello?
A:hello,ni sape ni?

Haha, I letak I didn’t have the guts to talked to him
Nik pun ada text Tanya what birthday present should he buy for his moms birthday
I fikir dekat berjam jam kot until I finally replied “keronsang?” haha
Balik rumah tumpang aza.singgah ecm dulu before that. Aku dgn aza well mcm biasa lah
Kami byk bincang pasal future. Haha aku ingt janji kau aza J btw aza today jadi model tikah. Kitorg singgah Watson then tiqah the expert in make up , amik semua tester test kat muka aza.haha, u look brilliant aza :p haha. Rindu korg sgt.hope dpt kua lagi.
Balik tu I had a conversation on the phone dgn ady. Haha then kitorg text.
btw,ily guys tiqah ,aza,and yasmin :)
aza demam so get well soon syg

Thursday, September 17, 2009

happy birthday

happy birthday sofea razlin :) sis always loves u,the lalats pun support byer yg masih kecik ni sampai bila2 ok?byer yg paling kecik and muda, manja dgn kami.hope u enjoy ur birthday celebration kat duta village. kita makan banyak kan? hehehe.
hadiah byer sis tertinggal,bg hari jumaat nanti kayh comel
byer,diana,myra
sisters of lalats :)

the pensil

this particular pensil means a lot to me . thank to B, die yg bg pensil ni kat semua lalats senior.
i use this pensil in my trial exams, llucky charm arh tu konon2 haha.. btw i'd figure out after ages i tak amik gamba so y dont i give a try, pensil ni jadi model jap.
so this is what i wrote using this pensil,
hey guys, its not good to be jealous with each other ok?its not good to tell lies also.
its not healthy to talk about peoples.although i myself had obviously done it before.
copycats?hmm apakata biarkan aja mereka.u know who u are kan.for example,im proud because im a trendsetter.everything i do people will follow.although the reality is i myself follow others,so u see how life goes?its goes around and comes around again.
just dont be to hars kayh?

my sumbangness

song :gadisku
video
i apologise for my sumbangness due to my first video haha.sumbang!!

we rock rocket role

Wednesday, September 16, 2009

sweet 17

video

so this is my birthday. thanks to mazzie, ily babe :)
so i thougth at first kita pergi makan biasa2 je.but then she gave me the sweetest present as i say
location:dataran gambut.

mula2 nampak mat, because he is working there, then amin came
aww.sgt comel.jgn jealous ek.huhu
then said,pejo,abu came.
hahaha,the night was sweet.walaupun i tngah meghadapi trial spm!haha
cuak tau malam tu actually but buat keras je.
thanks mazzie ,the cake was delicious and yummy :)
cake comel sgt shape heart, yg amin kate ade dua reject tu?hahah
thanks for the night.ily guys

colorguards

haha,funny us. lepas makan tu sempat lg pg shopping.sha bawak banyak duit.hahah


cg outings: buka puasa kat kfc haha.sgt best kitorg byk gila becakap, every memories we treasure kan guards?kak d syg korg sgt2 nothing can describe how happy and satisfied i am being with u guys this year.korg la buat aku gelak,menangis,marah,happy,sedih,sengsara.

we grew up being a strong colourguard team,walaupun ta dapat best colorguard,but korg terbaik je bg kak d. as well as the seniors ,thanx a lot korg for sticking up with me aroun 2 years, help alot and been through many things together.

haha. i wated to send this



no words can describe my love for my guards

missing: elisa dgn dayat
on the camera: zumie




kl again

second:



mira ajak shopping ,
and yeah we went to places that we never went before
macam sunway.haha
myra beli handbag guess an syg? haha
kami ta jumpa siapa2 pun although i wanted
to meet : harith, yun, ira , farhan syg

tp tak dapat jumpa sbb diorg semua kat area bukit bintang
and kitorg like jauh gila kat klcc then shah alam
then merata tempat la
sumpah kat jalan tar sesak gila ramai sgt org
kat tempat lain pun, pergh i never seen so many
humans around pening -.-



abg firdaus was oour tour guide for two days.
haha,pengsan die layan kitorg
he bawak his gf. kak lynn bersama sama
comments from me and myra
''blasah je lah, asal boleh..'' haha


i was suprisingly shocked when i met zamir,kau mmg sial kan dari dulu .




one text received:

d:u kat klcc eh?
z:asal makin besar?huhu tak pose eh
d:biasa lah happy. u tau tak matahari kat kl ni makin panas. u tak pakai sunblock ke?

haha, padan muka kau. i hate u lah friend


tadaaaaaa: my brand new gladiator :)
kat sunway punya padini authentic
rm:89.90



p/s: how very thoughtful of you to send me a msg like that yun :) syg kau, and dont worry i'll make sure next time we meet ok. bawak ur sis. i wanna hang out with her

room?

haha, its mine :)

Monday, September 14, 2009

meet haris

meet haris naim :)
he's 17,die terer gila addmaths, sumpah kagum
i met him when we were study grouping kat library.
me,nik and this new guy, rupanya haris.
die banyak cakap tau tho at first mcm sombong.
masa tu i na study chemist but die ni nak sgt buat addmaths,
sis noticed that i like him ..shuuhh, dont tell anyone kayh?
dia minat paramore and cobie callait. perfect. :)

31.8.2009

happy birthday sis :)

29.8.2009

happy birthday syg :)
yasmin bt hazwan hanis turned 17, and that particular day have been celebrated at pizza hut
love u lah babe .happy always kayh

Thursday, September 10, 2009

this boy



this boy here is my superhero :)